Dirigenten

Dirigenten

Elk orkest staat onder leiding van goed opgeleide, ambitieuze dirigent.
Maak kennis met onze dirigenten.

Pieter van de Broek
Dirigent Samenspelgroep/Opleidingsorkest

Pieter van den Broek is muziekdocent bij o.a. muziekschool Art4U kunsteducatie. Daarnaast geeft hij slagwerklessen, dirigeert hij een jeugdorkest voor accordeon leerlingen, is hij dirigent bij de slagwerkgroep Theodatus in Luyksgestel en verzorgt hij workshops vanuit zijn eigen bedrijf Pantalon Musics.

Daarnaast is Pieter betrokken bij de blazersklas, die gegeven wordt op basisscholen in Veldhoven. De blazersklas is bedoeld om kinderen in contact te brengen met muziek. En wat zijn ze enthousiast! Sinds 2016 is Pieter bij St. Cecilia ook  dirigent voor het opleidingsorkest.

Maaike Filmer
Dirigente Beginnersorkest

Ik ben Maaike Filmer en dirigeer het beginnersorkest! Ik heb mijn studie aan de PABO afgerond, maar één opleiding was niet genoeg voor mij: Ik heb nu ook de opleiding afgerond voor bachelor Docent Muziek op de Academy for Music Education in Tilburg.

Dit orkestje dirigeren past dus super goed bij mij.
Ik sta pas kort voor dit orkest maar ik kan het heel goed vinden met mijn muzikanten en ik leer elke week weer wat bij. 
Het is ontzettend tof dat ik op deze manier deel uit kan maken van Harmonie Sint Cecilia! Ik kijk uit naar de komende tijd bij deze vereniging en natuurlijk bij “mijn” orkestje.

Wil jij starten met muziek maken? Kom dan eens kijken of meedoen. Je bent van harte welkom.

Johan Smeulders
Dirigent Harmonieorkest

Johan Smeulders (1988) komt uit Nuenen en heeft in 2011 zijn Bacheloropleiding “Klassiek Euphonium” behaald aan het Fontys Conservatorium te Tilburg bij de heer P. Joris. Johan bespeelt naast Euphonium meerdere instrumenten, zo speelt hij sinds zijn 6e jaar piano en vanaf zijn 7e jaar is hij actief als drummer. Hij heeft deze instrumenten bij verschillende orkesten bespeeld. 

Op 5 juli 2015 studeerde Johan cum laude af voor de Bachelor studie Harmonie, Fanfare en Brassband directie bij de heer Alex Schillings aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Het eindexamenconcert vond plaats in “Theater de Schalm” met medewerking van harmonieorkest St. Cecilia Oerle. In 2017 rond Johan zijn Master studie directie af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij de heer Alex Schillings. Zijn praktisch gedeelte sloot Johan af op 19 januari 2017 waar hij de “Marinierskapel der Koninklijke Marine” mocht dirigeren op zijn eindexamen. 

Op dit moment dirigeert Johan verschillende orkesten.
Sinds 2013 is Johan dirigent van Muziekvereniging “St. Cecilia Oerle”.

Naast zijn studies neemt Johan ook regelmatig deel aan masterclasses, zo heeft hij als actieve deelnemer mogen werken met o.a. “Het Metropole Orkest”, “De Marinierskapel der Koninklijke Marine” en “Het orkest van de Koninklijke Luchtmacht”. Tevens volgt hij lessen bij de heer Jan Cober. In 2012 werd Johan euphoniumspeler bij Brassband Rijnmond, uitkomend in de kampioensdivisie. Naast euphoniumspeler was hij ook enkele jaren actief als bestuurslid. 

Verder verzorgt Johan gastrepetities bij verschillende orkesten en voert hij werkzaamheden uit als arrangeur waarbij hij arrangementen “op maat” van orkesten en ensembles schrijft.