Dirigenten


Dirigenten

Elk orkest staat onder leiding van goed opgeleide, ambitieuze dirigent. Maak kennis met onze dirigenten!


Marjolein Schmitz-Mulder
Dirigent Samenspelgroep

Ik heb altijd al interesse gehad in het werken met kinderen. Na mijn studie aan het conservatorium waar ik AMV/schoolmuziek studeerde met als bijvak klarinet ben ik na in de kind- en jeugdzorg gaan werken. Nee, ik heb mijn studie aan het conservatorium niet afgemaakt maar heb wel mijn liefde voor muziek behouden.

Het werken in de kind- en jeugdzorg beviel zo goed dat ik uiteindelijk een opleiding tot pedagoog ben gaan doen en ja, deze heb ik wel afgemaakt.

Vanuit deze expertises vind ik het geweldig om met de jeugd te mogen werken en deel uit te mogen maken van hun (muzikale) ontwikkeling.

Janneke van Akere – Hendriks
Dirigent Beginnersorkest

Al sinds mijn achtste ben ik lid van de harmonie in Oerle. Ik speelde lange tijd besklarinet en ben sinds 2016 basklarinettist. Fantastisch leuk!

Vanaf mijn 17de ben in actief bezig met jeugd en opleiding. Dat jaar startte ik ook met de PABO en dit was een mooie aanvulling. Toen er een jaar of 10 geleden geen dirigent meer was voor het beginnersorkest, was het bijna vanzelfsprekend dat ik dat zou gaan doen.

Ik sta nog altijd met veel plezier voor dit orkest. Ik vind het belangrijk dat kinderen in een gezellig, fijn orkest muziek kunnen maken. Ik hou van afwisseling in muziek en werkvormen waardoor de repetitie nooit saai is.

Wil jij starten met muziek maken? Kom dan eens kijken of meedoen. Je bent van harte welkom!


Pieter van de Broek
Dirigent Leerlingenorkest

Pieter van den Broek is muziekdocent bij o.a. muziekschool Art4U kunsteducatie. Daarnaast geeft hij slagwerklessen, dirigeert hij een jeugdorkest voor accordeon leerlingen, is hij dirigent bij de slagwerkgroep Theodatus in Luyksgestel en verzorgt hij workshops vanuit zijn eigen bedrijf Pantalon Musics.

 

Daarnaast is Pieter betrokken bij de blazersklas, die gegeven wordt op basisscholen in Veldhoven. De blazersklas is bedoeld om kinderen in contact te brengen met muziek. En wat zijn ze enthousiast! Sinds 2016 is Pieter bij St. Cecilia als dirigent voor het opleidingsorkest.

Johan Smeulders
Dirigent Harmonieorkest

Johan Smeulders (1988) komt uit Nuenen en heeft in 2011 zijn Bacheloropleiding “Klassiek Euphonium” behaald aan het Fontys Conservatorium te Tilburg bij de heer P. Joris. Johan bespeelt naast Euphonium meerdere instrumenten, zo speelt hij sinds zijn 6e jaar piano en vanaf zijn 7e jaar is hij actief als drummer. Hij heeft deze instrumenten bij verschillende orkesten bespeeld. 

Op 5 juli 2015 studeerde Johan cum laude af voor de Bachelor studie Harmonie, Fanfare en Brassband directie bij de heer Alex Schillings aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Het eindexamenconcert vond plaats in “Theater de Schalm” met medewerking van harmonieorkest St. Cecilia Oerle. In 2017 rond Johan zijn Master studie directie af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij de heer Alex Schillings. Zijn praktisch gedeelte sloot Johan af op 19 januari 2017 waar hij de “Marinierskapel der Koninklijke Marine” mocht dirigeren op zijn eindexamen. 

Op dit moment dirigeert Johan verschillende orkesten. Zo is hij als dirigent verbonden aan Fanfare “Ons Genoegen” uit Oirlo en Harmonieorkest “Pro Honore et virtute” uit Son en Breugel. Sinds 2013 is Johan dirigent van Harmonieorkest “St. Cecilia Oerle”.

Naast zijn studies neemt Johan ook regelmatig deel aan masterclasses, zo heeft hij als actieve deelnemer mogen werken met o.a. “Het Metropole Orkest”, “De Marinierskapel der Koninklijke Marine” en “Het orkest van de Koninklijke Luchtmacht”. Tevens volgt hij lessen bij de heer Jan Cober. In 2012 werd Johan euphoniumspeler bij Brassband Rijnmond, uitkomend in de kampioensdivisie. Naast euphoniumspeler was hij ook enkele jaren actief als bestuurslid. 

Verder verzorgt Johan gastrepetities bij verschillende orkesten en voert hij werkzaamheden uit als arrangeur waarbij hij arrangementen “op maat” van orkesten en ensembles schrijft.